FORUM SOJUSZU KNIGHTS OF SALVATION
U.Sojuszu KS
Czy to na pewno nasz kolega?
http://s7.travian.pl/berichte.php?id=353217
http://s7.travian.pl/berichte.php?id=389936
http://s7.travian.pl/berichte.php?id=1562415
kilka minut po utworzeniu nowej osady
http://s7.travian.pl/berichte.php?id=1992258
http://s7.travian.pl/berichte.php?id=2227768
jak widać rasta to mój dobry kolega
a tu kilka linków od kolegi
http://s7.travian.pl/berichte.php?id=1095036
http://s7.travian.pl/berichte.php?id=2226069
więcej niestety przeglądarka nie zapamiętała
a może ktoś ma chęć podzielić się spotkaniami z rastą
czy kolega rasta może nam powiedzieć w ilu sojuszach już był czy czasem nie był w finovar??
dziękuje
pozdrawiam
Moderator
byl w paru sojuszach ale istotny jest tylko 1;
25.08.08 Rasta odszedł z sojuszu T-INQ
23.08.08 Rasta wstapił do sojuszu T-INQ

G7
Nie widzę tu nic nadzwyczajnego. Raporty są stare w porównaniu z datą wstąpienia do KS. (nie widać 3 pierwszych raportów). Ja również atakowałem graczy z KS i aKS zanim wstąpiłem do sojuszu, nawet z Eisenem mieliśmy małe przepychanki a teraz nawzajem się sittujemy. To normalna kolej rzeczy. Co innego gdyby atakował już po wstąpieniu do nas.
U.Sojuszu KS
mio napisał:
Nie widzę tu nic nadzwyczajnego. Raporty są stare w porównaniu z datą wstąpienia do KS. (nie widać 3 pierwszych raportów). Ja również atakowałem graczy z KS i aKS zanim wstąpiłem do sojuszu, nawet z Eisenem mieliśmy małe przepychanki
a teraz nawzajem się sittujemy. To normalna kolej rzeczy. Co innego gdyby atakował już po wstąpieniu do nas.
raporty są nowsze ale niestety nie mam do nich już dostępu
co do przepychanek to oki zdarzały się ja cobre mojego sita również tak poznałem
ale inną sprawą są przepychanki na początku gry a inną ataki na nowo powstałe osady kilka minut po ich utworzeniu i to ie tylko moje uwazsz że taki rzeczy pozostawia się bez odpowiedzi ze strony atakowanych ??
Ciekawy jestem jak rasta znalazł się w soju czy pochwalił się że atakował graczy ks (ma dużo punktów dużo medali itd więc na pewno jest niezłym graczem pytanie tylko czy ten kto go rekrutował miał jakieś informacje o tym graczu czy tylko statystyka)
pytanie kolejne dlaczego opuścił poprzednie sojusze jeden nawet dosyć silny wiadomo jest że odejście przeważnie kończy się farmieniem
wybacz mio ale to nie jest kryształowa przeszłość należało by się choć powierzchowne wytłumaczenie
a rasta nawet nie raczy się odezwać
Ostatnio edytowany przez unbu (2008-09-12 02:55:25)
Administrator
Rastę przyjąłem ja i miałem pełną świadomość tego że wcześniej z nami walczył, wiedziałem też w jakich był sojuszach i dlaczego z nich odszedł.
Co do walki, tak jak już wspomniał o tym mio – przecież nic go z nami nie wiązało!!! Dlaczego miał nas nie atakować. A ze atakował osadę zaraz po założeniu, cóż, też bym tak zrobił bowiem wtedy jest w niej sporo surki.
Unbu, czy Ty nie farmisz??? A jeśli farmisz to proszę, powiedz mi czy czekasz aż farma zdąży się zagospodarować??? Bez żartów.
Co się zaś tyczy odpowiedzi Rasty, nie mógł tego zrobić – nie miał dostępu do forum.
Administrator
Przepraszam bardzo ale argument że Rasta przyszedł do nas na przeszpiegi kupy się nie trzyma – to bzdura. Gdybym chciał się dostać do jakiegoś sojuszu jako kret to założyłbym nowe konto (czyściutkie i bez podejrzeń) i nigdy w życiu nie walczyłbym z sojuszem który chcę szpiegować. Przychodzenie na głównym koncie na przeszpiegi (ryzykując odwet) byłoby głupawe. Jak już wspomniałem można to zrobić bezpieczniej i wygodniej.
Co do wyjaśnień Rasty, pisał do Ciebie na moją prośbę (gdyż wiedziałem że zbytnio za sobą nie przepadacie) i naprawdę chciał sprawę wyjaśnić (przestał pisać również na moją prośbę gdy było już jasne że w tym momencie nie dogadacie się). Chociaż po prawdzie nie wiem co miałby wyjaśniać – walczyliście gdy nie był jeszcze naszym sojusznikiem! Gdybym chciał się obrażać na wszystkich z którymi przydarzyło mi się walczyć na s1 to nie mógłbym być w żadnym liczącym się sojuszu. Ta gra na tym polega że walczymy z innymi, to jednak nie powód by się na nich obrażać.
Być może za jakiś czas pojawi się tu jakaś duża koalicja i żeby się jej przeciwstawić trzeba będzie dogadać się np. z Fionkami – czy na nich też będziemy się obrażać i wybierzemy przegraną zamiast współpracy?
Widzę że luźne tematy luźne są już chyba tylko z nazwy.
U.Sojuszu KS
no to super że wiedziałaś o atakach na nas i go zaprosiłeś Z PEŁNĄ ŚWIADOMOŚCIĄ bez jakiegokolwiek zapytania o nasze plany względem rasty
no i dlaczego nie do akademii był by doskonałym wsparciem ?
i czy apacz bądz tomsk nie dają już rady z werbunkiem że musisz ich zastępować?
ciekawe ile rasta ma godzin do ciebie bo ja teraz mam mine pod nosem
co do wyjaśnień rasty to co tu wyjaśniać znalazł najlepszy dupochron jaki mógł <moje gratulacje>
no i na koniec jeżeli ktoś mnie farmi (choć nic mi chyba nie zabrał) to nie ma na to wytłumaczenia i teraz chcesz mi powiedzieć że mam odpuścić? mamy być kumplami
można by drążyć temat bez końca ale nie ma sensu i potrzeby popełniłeś błąd to oczywiście moje zdanie
Ostatnio edytowany przez unbu (2008-09-12 13:25:56)
Administrator
Ja zaprosilem rastę do sojuszu na prosbę Myrdina.
Nie znalem tez waszej opini i calej cytuacji.
Myrdin jest dyplomatą akademii i zarazem w naszym sojuszu. nie został przyjęty do sojuszu główego bo późno założył konto i nie spełniał warunków do przystąpienia jednak doswiadczenie jego wskazywało na to iz jest odpowiednim kandydatem

Moderator
czytajac wasze zygowiny niedobrze mi sie robi. zachowujecie sie jakbyscie grali w ta gre pierwszy raz. duzo gralem i zawsze konczylem serwer chodz bywalo lekko jak i ciezko(mialem ochote kasowac konto nie jeden raz) w zwiazku z tym zawsze uczestniczylem w budowie cudu ktory wygrywal serwer wiec duzo przezylem czasu na tej grze, rozne sa jej etapy i w miare czasu zmienia sie punkt myslenia oraz widzenia. nieraz zaprzyjazniony sojusz z ktorym walczylem ramie w ramie z wrogami przechodzil na przeciwna strone i tak samo na odwrot wiec nie mozecie goscia skazywac odrazu na stracona pozycje bo kiedys tam po was jechal jak niedotyczyly go zadne pakty z nami oraz ze byl tam gdzies w sojuszu 2-3 dni. dajcie chlopakowi szanse jesli jest dobrym graczem(slabych jest pod dostatkiem) z dobrymi intencjami a nie oddawajcie go wrogom bo to ich wzmocni. Mydrin dobrze mowi ze kiedys moze np dojsc do tego ze z fionkami stworzymy koalicje bo gdzies tam powstanie inna koalicja ktora zagrozi nam i innym.
to jest tylko moje zdanie. decyzja nalezy do was.

Administrator
unbu napisał:
no to super że wiedziałaś o atakach na nas i go zaprosiłeś Z PEŁNĄ ŚWIADOMOŚCIĄ bez jakiegokolwiek zapytania o nasze plany względem rasty
no i dlaczego nie do akademii był by doskonałym wsparciem ?
i czy apacz bądz tomsk nie dają już rady z werbunkiem że musisz ich zastępować?
ciekawe ile rasta ma godzin do ciebie bo ja teraz mam mine pod nosem
co do wyjaśnień rasty to co tu wyjaśniać znalazł najlepszy dupochron jaki mógł <moje gratulacje>
no i na koniec jeżeli ktoś mnie farmi (choć nic mi chyba nie zabrał) to nie ma na to wytłumaczenia i teraz chcesz mi powiedzieć że mam odpuścić? mamy być kumplami
można by drążyć temat bez końca ale nie ma sensu i potrzeby popełniłeś błąd to oczywiście moje zdanie
Uważam że należy brać pod uwagę zdanie każdego w sojuszu, priorytetowe jest jednak dobro sojuszu. Rast został zaproszony ponieważ jest nam potrzebny.
Jak wszyscy wiedzą czeka nas walka z innymi koalicjami (nieważne czy to będzie Fionavar czy inne) wojny w najbliższym czasie nie unikniemy. Rasta mógł być z nami lub mógł być po przeciwnej stronie (bo w to że pozostanie bez sojuszu i da się nam grzecznie wyzerować nikt chyba nie wierzy). Oczywiste jest że lepiej żeby był z nami – to my zostaliśmy wzmocnieni a nie nasi wrogowie.
Co do zastępowania Apacza i Tomsk’a – nie zastępuję ich w werbowaniu nowych! Prowadzę jednak szeroko pojętą dyplomację koalicji, dyplomację w której argument katasów jest przydatny (a Rasta wzmacnia wyraźnie siłę tych argumentów), dlatego też uważam że jest nam potrzebny – szczególnie teraz.
Co do dupochronu – myślisz że Fionavar byłby w tym celu od nas gorszy?
Na koniec sprawa farmienia. Czy przypadkiem nie zaatakował Cię jakiś czas temu gluchy? Nie protestowałeś jak przyszedł do nas (bo też dziwaczne jest oczekiwanie że w sojuszu znajdą się tylko tacy którzy nigdy ze sobą nie walczyli).
Administrator
Sir Cobra napisał:
Unbu i znów masz racje!!!
Jestem tego samego zdania a Myrdin przesadza i widać nadużywa swojej władzy pisząc tak na forum!!!
Nie nam go sądzić ale no cuż.....!!!
Można zawsze coś zrobić.....!!!!
Myrdin jak byś nie wiedział na jednym serwerze nie można mieć 2 kont i od razu twoje gadanie nie ma sensu!!!
I wiesz doskonale, że mam racje!!!
Z tego co widzę na forum to tylko ty go tak zawzięcie bronisz nikt więcej!!!
Więcej jest osób którym sie nie podoba, że rasta jest w soju!!!
A po za tym nie jesteś ani szefem ani naszym rekrutantem więc z kąt rasta wzioł się u nas w soju???
tylko ty dziwnym trafem tak bardzo chcesz by tu był nikt więcej!!!
I to jest bardzo dziwne nie sądzisz.....!!!!
Ps.Mam prośbę nie pisz więcej takich bzdur na forum bo to aż nie przyjemnie się czyta!!!
Jeżeli nie zawodzi mnie moja umiejętność dodawania do 10 to przeciw Raście są tu 2 osoby, a za lub względnie za 4. Rozumiem jednak że tylko ja go bronię (co oczywiste ponieważ to ja uważałem że jest nam potrzebny i to ja nalegałem by go przyjąć) a przeciwników jest większość.
Co do posiadania dwóch kont, oczywiście, nie wolno, wiele jednak rzeczy nie wolno a jakoś tak przypadkiem są powszechnie robione. Gdyby ludzie robili tylko to co wolno to chyba umarłbym z głodu.
Wiesz że jest coś takiego jak krety? Myślisz że krecą na swoim głównym koncie? Naprawdę tak myślisz? Przez wiele miesięcy zajmowałem się wywiadem na s1 i zapewniam Cię że informacje zdobywa się w każdy możliwy sposób (co oczywiście nie znaczy że ja mam lub miałem więcej niż jedno konto), ale akurat raczej nie w ten by poświęcić dobrego gracza na samym początku serwera.
U.Sojuszu KS
Myrdin napisał:
Na koniec sprawa farmienia. Czy przypadkiem nie zaatakował Cię jakiś czas temu gluchy? Nie protestowałeś jak przyszedł do nas (bo też dziwaczne jest oczekiwanie że w sojuszu znajdą się tylko tacy którzy nigdy ze sobą nie walczyli).
i tu się mylisz przyjacielu była rozmowa z apaczem w tej sprawie tym bardziej że głuchy wstąpił do akademii chwiilę po skasowaniu jego wojsk zapewne również go dziwnym trafem zaprosiłeś ( dziwnym też trafem wszystkie te osoby mają niewielką odległość do mnie wybacz ale trochę to jest irytujące )
co więcej do głuchego pisałem już na początku czy chce wroga w postaci sąsiada nic nie odpisał olał moją prośbę atakując mnie ale teraz oczywiście w sojuszu jest bezpieczny jeżeli mi nie wierzysz napisz do apacza
pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez unbu (2008-09-12 15:41:28)
G8
ojeju ale ja sławny jestem
A teraz na poważnie
Do UNBU: jeśli tylko chcesz to moge ci pokazać jaki mam "dupochron" u siebie w osadach.
Macie jakieś problemy?! To odejdę ale nie dowalajcie sie do mnie o coś co jest kompletną bzdurą!!!!
Do Sir Cobra:
Ile Ty masz lat? Płakałeś jak Cię atakowałem - no bez zartów bądźmy chociaż troszkę poważni!
Ktoś ma jakieś ale?
Śmiało zapraszam do KULTURALNEJ dyskusji na Gadu-Gadu (dla lepszego kontaktu)
GG: 7750793
Pozdrawiam i grzecznie proszę: odczepcie się
Moderator
mozna zakladac pare kont (w praktyce) formalnie jest zakazane. na s1 gralem przez pol roku na 2 konta bo kumpel oddal mi swoje. na s8 to samo tylko ze po 3 miechacha MH mnie zlapal i po tlumaczeniach pozwolil na dalsz gre dajac mi kare na glowne konto i kasacje drugiego. kreta sie robi zakladajac 2 konto w innym miejscu tylko po to zeby szpiegowac przeciwny sojusz wchodzac do niego i czytajac masy oraz ich forum. Rasta jest dobrym graczem i jest nam potrzebny dla sojuszu to fakt. niechce tu krytykowac innych osob o innym zdaniu bo kazdy ma prawo wlasnego zdania ale pamietajcie ze dobro sojuszu jest wazniejsze od dobra jednostki(gracza) w przeciwnym przypadku jak kazdy bedzie myslal o sobie to niema sensu ten sojusz i gra w nim. to dopiero poczatek gry i takie klotnie sa niena miejscu.
wiecej nie bede sie wypowiadal na ten temat ale jesli nadal beda nastepne takie przypadki(glupie) to odejde z sojuszu dla wlasnego dobra i interesow.
zycze milego dnia ;]

U.Sojuszu KS
widzę że większość nie łapie o co chodzi więc napisze jak w telenoweli pewnie gdy podobna sytuacja spotka was to zrozumiecie
gdy poświęcasz kilka tygodni na zbrojenie się przeciwko komuś a tu nagle ktoś zaprasza tego delikwenta to coś człowieka strzela i to jeszcze nie nasz rekrutant nie mam pretensji do apacza że wysłał zaproszenie po prostu zrobił swoje
nigdy nie napisałem że rasta to słaby gracz i że winię go za ataki na mnie chciał to atakował jego prawo
dlaczego zmienił tyle sojuszy też nie napisał za to postraszył nas swoim odejściem
do tych co to piszą że grali na wielu serwerach i mają doświadczenie z graczami ciekawe kto opuszczał te wasze sojusze ci co wiernie służyli sojuszowi od początku czy takie pszczółki co skaczą z jednego soja na drugi
tak więc uszanuje większość wypowiedzi i kończę temat rasy
witaj w sojuszu
jeżeli kiedykolwiek zdecydujesz się wystąpić z soja daj znać na pewno będę czekał
pozdrawiam
ps jeżeli ktos ma problemy żołądkowe od tego jest lekarz
Moderator
unbu napisał:
gdy poświęcasz kilka tygodni na zbrojenie się przeciwko komuś a tu nagle ktoś zaprasza tego delikwenta to coś człowieka strzela
tu moge przyznac ze masz racje unbu. rekrutujacy powinien zasiegnac opini graczy sojuszuczy ktos ma jakies "ale" do niego lub plany.
unbu napisał:
do tych co to piszą że grali na wielu serwerach i mają doświadczenie z graczami ciekawe kto opuszczał te wasze sojusze ci co wiernie służyli sojuszowi od początku czy takie pszczółki co skaczą z jednego soja na drugi
opuszczali gracze ktorzy ze wzgledow osobistych kasowali konto lub odchodzili z gry albo ci pokonani w wojnie z wrogiem.
Ostatnio edytowany przez Vampires (2008-09-12 17:28:47)

Administrator
ZAMIAST TU MI SIE SPRZECZAC WEŹCIE SIE DO ROBOTY!!
DLACZEGO JESZCZE NIE MA PRZWODNICZACYCH GRUP ??
JAK MAM WPROWADZIC ICH DO RADY JAK NEI WIEM KOGO ?? WTEDY KAZDA GRUPA JAK BEIDZIE MIALA PRZYJMOWAC JAKIEGOS NOWEGO GRACZA BĘDZIE O TYM SAMA DECYDOWALA !!
DĄŻE TEŻ DO TEGO ZEBY KAZDA GRUPA DBAŁA O TO BY WERBOWAC NOWYCH GRACZY!!!
BO WTEDY NIE BEDIZE TAKICH PROBLEMOW!!
POZA TYM PROSZE NIE PISAC ZE TEN SOJUSZ NIE MA SENSU BO W WIEKSZOSCI TO JA WAS DO NEIGO ZAPROSILEM I BUDOWALEM GO OD PODSTAW POSWIECILEM NA TO WIELE CZASU I NIE MAM ZAMIARU Z NEIGO REZYGNOWAC TYCH KTORYCH ZAPROSILEM UZNALEM ZA PORZADNYCH GRACZY I NADAL TAKICH UWAZAM. CHCE BY KAZDY Z WAS SIEBEI NAWZAJEM SZANOWAL JAK I JA WAS SZANUJE!!
CZASEM SIE MYLE CO DO GRACZY I Z CZASEM WYCHODZI ALE WTEDY SIE TAKIEGO DELIKWENTA USUWA TAK JAK ICEK KTORY DAWAL SIE FARMIC.
PROSZE O ZROBIENEI PORZADKU ZE SWOIMI GRUPAMI!!

G8
Dobra ja proponuję zakończyć ten temat
Ostatnio edytowany przez Rasta (2008-09-12 20:52:37)